środa, 2 marca 2016

Rolsy - ser i szynka z dodatkami zapiekane w tortilli


          Idealne na przystawkę ! Rolsy z szynką, dwoma serami, czerwoną cebulką i papryką z przyprawami a wszystko zamknięte w cieplutkiej tortilli! Zapiekane smakują rewelacyjne. Nie da się im oprzeć ! Spróbuj :)

Rolsy z serami i szynką
czas przygotowania: 7 min (+ czas pieczenia)
ilość: 2 tortille, ok. 10 sztuk


Składniki:
  • 2 pszenne tortille
  • 150 g sera topionego emmentaler
  • 8 plastrów szynki konserwowej
  • 6 plastrów sera żółtego cheddar
  • 1 mała czerwona cebula
  • 0,5 małej czerwonej papryki słodkiej
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
Wskazówki: 
  1. Użyj szynki jakiej lubisz :) Może być nawet salami 
  2. Ser wybieram zawsze bardziej ostry, smak tortilli jest pyszny ! Super komponuje się ze sobą mozzarella - lekki ser plus cheddar - ostry
  3. Serek topiona to pierwsza warstwa, dlaczego ? Aby placki się dobrze skleiły !
  4. Dodaj swoje ulubione dodatki !
Wykonanie:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę lub cienkie plastry, paprykę w kostkę.
Na placki tortilli po kolei układamy składniki:

Serek Topiony, zioła prowansalskie
 Szynka
 Ser żółty
 Cebulka
 Papryka

Gotowe ! Zawijamy dokładnie i dość mocno ! Kroimy

Piec przez około 15 min w 180 stopniach lub do zarumienienia się i roztopienia się serów !

Najlepiej smakują z sosem Miodowo-musztardowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz