Sos idealny do hamburgerów ! Lubisz Big Maci? Zróbcie je sami, a żeby było łatwiej macie już gotowy przepis na sos ! Ten dip pasuje nie tylko do hamburgerów ale również do innego typu fast foodów oraz do mięs ! W dodatku wszystkie składniki, które są potrzebne do przygotowania tego sosu zazwyczaj wszyscy posiadają w swojej lodówce :)
Sos do hamburgerów
czas przygotowania: 10 min
ilość: 4 hamburgery
Składniki:
- 7 łyżek majonezu
- 1 łyżka keczupu
- 2 łyżki musztardy rosyjskiej
- 2 ogórki konserwowe
- 0,5 białej cebuli
- 0,5 łyżeczki czosnku suszonego (granulowanego)
Wskazówki:
- Jeśli nie posiadasz ogórków konserwowych a masz kiszone to śmiało ich użyj.
- Istnieją dwie wersje przygotowania tego sosu: a) z keczupem b) bez a zamiast niego użyj: 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżeczkę octu winnego białego. Spróbuj obu wersji. Która bardziej Ci smakuje?
- Sos najlepiej przygotować dzień wcześniej aby smaki dobrze się przegryzły.
- Przechowywać w lodówce.
Wykonanie:
Cebulkę i ogórki kroję w drobniutką kosteczkę i jeszcze szatkuję. Musi być naprawdę drobno pokrojone ale nie na miazgę !
Majonez mieszam z keczupem, musztardą i czosnkiem granulowanym. Następnie dodaję wcześniej przygotowaną cebulę i ogórki.
Teraz wszystko dobrze mieszam i odstawiam do lodówki!
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz