Sos pomidorowy do standard podczas przygotowywania imprez. Dzięki temu przepisowi uzyskacie najlepszy podkład do pizzy oraz dodatek do dań jak na frytki, quiche czy do mięs !
Dip pomidorowy
czas przygotowania: 5 min
ilość: 1
Składniki:
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżeczki ketchupu (Twojego ulubionego)
- 1/3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- 1 ząbek czosnku
- 1 czubata łyżeczka bazylii
- sól i pieprz
Wskazówki:
- Koncentratu używam zazwyczaj z firmy Pudliszki. Nie jest zbyt kwaśny w smaku
- Jeśli chodzi o ketchup. Nie polecam tych tanich wodnistych albo co gorsza: o konsystencji jak kleik ... najlepiej będzie użyć takiego z dużą ilością pomidorów w 100 g produktu oraz pikantnego np. Pudliszki czy Kotlin.
Wykonanie:
Nic prostszego: Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy :)
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz