wtorek, 9 lutego 2016

Dip pomidorowy - najlepszy podkład do pizzy oraz dodatek do dań


        Sos pomidorowy do standard podczas przygotowywania imprez. Dzięki temu przepisowi uzyskacie najlepszy podkład do pizzy oraz dodatek do dań jak na frytki, quiche czy do mięs !



Dip pomidorowy
czas przygotowania: 5 min
ilość: 1


Składniki:
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki ketchupu (Twojego ulubionego)
  • 1/3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czubata łyżeczka bazylii
  • sól i pieprz
Wskazówki:
  1. Koncentratu używam zazwyczaj z firmy Pudliszki. Nie jest zbyt kwaśny w smaku
  2. Jeśli chodzi o ketchup. Nie polecam tych tanich wodnistych albo co gorsza: o konsystencji jak kleik ... najlepiej będzie użyć takiego z dużą ilością pomidorów w 100 g produktu oraz pikantnego np. Pudliszki czy Kotlin.
Wykonanie:

Nic prostszego: Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy :)

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz